magento

Watergras doopt maand om tot Wet January

Toegevoegd op 11 januari 2020 om 10:56 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter


Watergras doopt maand om tot Wet January

GOUDA – 10 februari kan met gemak een feestelijke avond genoemd worden. Taco maakt zijn debuut in het eerste team van Watergras en het is de avond waarop Witte viert dat hij voor het eerst vader gaat worden. Als klap op de vuurpijl staat ook nog eens een revanche tegen Mazzel Stars 6 op het programma.

Witte keert vanavond terug van een mysterieuze blessure. Ondanks dat is de inmiddels vaste invaller Yordi toch broodnodig. Daan is afwezig en Wessel heeft een burgerlijk Schouwburgbezoek. Ondanks dat Pieter deze maand meedoet aan Dry January, staat hij allerminst droog in de zaal. Hij maakt in de beginfase twee prachtige treffers waarmee hij Watergras de weg wijst. Vooral de tweede treffer, met de heilige punt van zijn schoen, is het vermelden waard. Ook Taco laat zich van zijn beste kans zien. Eerder deze week verspreidde hij een filmpje op sociale media waarin een keeper een assist geeft op een aanvaller die de voorzet met een omhaal tot doelpunt promoveert. Een omhaal is er halverwege de eerste helft niet te noteren, maar wel een vergelijkbaar mooie assist van Taco en een kopgoal van Stephan. De knapste treffer van de wedstrijd komt misschien wel van Chef die aan de linkerkant vanuit een onmogelijke hoek raak schiet. Tussendoor hebben de Mazzel Stars al twee maal weten te scoren. Chef maakt zich boos over een tegenstander die langs de lijn voorbij Stoof komt: “Geef hem een zaaier!” De ruststand is 4-2. Dat is een wonder, omdat ook Yordi nog dichtbij een treffer was. Hij raakte echter de onderkant van de lat.

Presenteerblaadje

Tijdens de rust prijst Piet het geduld en verzorgde spel van de thuisploeg. De op de bank aanwezig Bas vraagt Witte nogmaals ook terug te zakken als hij mee naar voren gaat. Diezelfde Robin krijgt vlak na rust een opgelegde kans. Chef legt de bal op een presenteerblaadje breed, maar Juf Ank schiet rechtdoor en langs de goal van de tegenpartij. Ricardo weet het net wel te vinden. Stoof zet met een snelle voetbeweging de tegenstander te kijk en speelt Rick vrij. Hij werkt kalmpjes af en zet de 5-2 op het scorebord.

Vervolgens gebeurt er niet veel meer in de wedstrijd. In Brabant noemen ze dit “zakelijk spel”, in Gouda “een wedstrijd die doodbloedt”. De gasten uit Zoetermeer weten in de persoon van de keeper nog wel een doelpunt te maken. Al met al is duidelijk dat Mazzel Stars een stuk minder fris voor de dag kwam dan een maand geleden. Watergras begint het nieuwe jaar goed met een overwinning en een biertje in de Lichtfabriek. Wat gaat 2020 voor mooie dingen brengen?

Doelpunten: Pieter (2), Lionel, Ricardo en Stephan

Assists: Stephan (2), Tobi en Pieter

Gillette Speler van de Week: Pieter Grundeken

Jonge Juffrouw van de Week: Liefst drie jonge juffrouwen deze week. Robin, die meer voorin dan achterin liep en een kans voor leeg doel miste. Pieter, die meedoet aan Dry January en Stoof die misselijk het pand van de Lichtfabriek verliet.

Toeschouwers: 4

KLASSEMENTEN

Topscorers

Stephan (23), Ricardo (19), Simon, Boris, Lionel en Wessel (6), Pieter (5), Robin (4), Tobi (2), Yordi en Bas

Assists

Lionel (15), Stephan (8), Pieter en Wessel (5), Robin (4), Ricardo (2), Simon, Tobi, Boris (2) en Yordi.

Gillette Speler van het Jaar

Tobi Redegeld (6), Pieter Grundeken (5), Stephan van de Bildt (4), Boris Bouman, Lionel Binken (2), Simones Bouman, Ricardo van Loon, Daan Veldhoen, Robin Mantel, Wessel Steenbergen en Yordi van Lubeck (1)

Jonge Juffrouw van het Jaar

Wessel Steenbergen (5), Robin Mantel (4), Ricardo van Loon en Stephan van de Bildt (3), Bas Koers, Pieter Grundeken, Lionel Binken en Tobi Redegeld (2), Leonard Cuca en de tegenstander.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento