magento

Het fluitje van RVC

Toegevoegd op 2 december 2019 om 22:53 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter


Het fluitje van RVC

GOUDA – Met lood in de schoenen reist Watergras vandaag af naar Sporthal de Mammoet. Slechts tien dagen geleden werden de Gouwenaren nog met boter en suiker het picknickkleed opgestuurd door RVC. Vandaag zijn de Reeuwijkers (inmiddels koploper) opnieuw de tegenstander.

Op weg naar Gouda meldt het ANP-nieuws dat er vier kopstukken in Brabant zijn opgepakt bij een inval. Er wordt gezocht naar wapens, drugs en geld. Het is te hopen dat de Wouten Sint Hubertus links laten liggen, want Mantel geniet daar van een wachtbiertje. Egel is getroffen door griep en wordt badend in het zweet wakker. Gelukkig is Yordi wél van de partij en hij is verbaasd dat Watergras zich zo goed staande weet te houden in de eerste helft. Pieter is heel dichtbij een doelpunt van grote afstand maar raakt de paal. Dean ziet een schot gekeerd worden en ook Ricardo stuit op de lange doelman van RVC. Taco wint vandaag met overmacht de tweestrijd tussen beide doelwachters. Hij opent namelijk de score, omdat zijn collega aan de overkant te laat terug is. Een prachtig afgemeten schot verdwijnt in het netje. Vervolgens blijft Watergras het initiatief houden maar weet RVC alsnog te scoren. Een counter wordt koelbloedig afgestraft en Pieter baalt oprecht. Ricardo beurt zijn teamgenoten weer op en Daan pleit voor ENERGIE.

Arendsoog

Na een mooie open deur van Hans tijdens de rust (“Die twee aanvallers van RVC zijn erg snel!”) hervat Watergras de tweede helft. De thuisploeg weet verrassenderwijs de voorsprong te pakken. Stephan schiet een vrije trap steenhard op doel en de lange RVC-doelman laat de bal achter de lijn glippen. Kush gebruikt zijn arendsoog en keurt de goal goed. De Reeuwijkers zijn des duivels inclusief de wisselspeler die twee weken geleden een gooi deed naar de uitverkiezing van slechtste scheidsrechter van het jaar. De blonde aanvaller maakt zich even hierna nog boos over een sliding van Ricardo. Het was fijn geweest als de beste man zelf tijdens RVC-Watergras ook een keer zijn fluit had gebruikt. Fluitje, welteverstaan.

Wat rest is een slotfase die werkelijk alle kanten opgaat. Taco verricht een paar onmogelijke reddingen. Stoof sleept de Zaaier van de Week in de wacht en moet zijn lach bedwingen als Kush hem vermanend toespreekt. Uit de vrije trap wordt niet gescoord. Chef ziet een inzet van grote afstand naast het doel verdwijnen. Lionel heeft even later een dikke lip als de dikste speler van het veld hem een knietje verkoopt. Uiteindelijk weet RVC in het heetst van de strijd toch nog te scoren. De 2-2 valt in de hoek en even vrezen de Gouwenaren nog een verliespartij. De gelijke stand blijft echter, terecht, op het scorebord staan en Watergras krijgt plots weer kleur op het gezicht. De koploper is aan het wankelen gebracht. Is dit de eerste duw voor de grote val van RVC?

Doelpunten: Tobi en Stephan

Assists geen

Gillette Speler van de Week: Tobi Redegeld

Jonge Juffrouw van de Week: Egel, die met een licht griepje op bed bleef.

Toeschouwers: 4

KLASSEMENTEN

Topscorers

Stephan (21), Ricardo (18), Simon (6), Boris (6), Lionel (5), Robin, Pieter (4), Wessel (3), Yordi, Tobi en Bas

Assists

Lionel (14), Stephan (6), Wessel (5), Robin (4), Pieter (3), Ricardo (2), Simon, Boris (2), Yordi en Tobi

Gillette Speler van het Jaar

Stephan van de Bildt, Tobi Redegeld en Pieter Grundeken (4), Boris Bouman, Lionel Binken (2), Simones Bouman, Ricardo van Loon, Daan Veldhoen, Robin Mantel en Yordi van Lubeck (1)

Jonge Juffrouw van het Jaar

Wessel Steenbergen (4), Bas Koers, Lionel Binken, Tobi Redegeld, Ricardo van Loon en Stephan van de Bildt, Robin Mantel (2), Pieter Grundeken, Leonard Cuca en de tegenstander.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento