magento

De VAR-tafel van Waddinxveen

Toegevoegd op 30 september 2019 om 21:04 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter


De VAR-tafel van Waddinxveen

WADDINXVEEN – Nadat Watergras eerder dit seizoen al afrekende met de Turkse enclave van ASW 13 staat nu opnieuw een wedstrijd in Waddinxveen op de rol. ASW 12 oogt een stuk fitter en behendiger dan de opponent van twee weken geleden.

Er zijn dit seizoen nog altijd twee Watergrasspelers zonder speelminuten: pandjesbaas Dean en bourgondiër pur sang Witte. Ook Chef is vanwege een avonddienst afwezig en daarom is Boris een welkome versterking. Daarnaast is Pieter terug van weggeweest en hij maakt, alsof het zo moet zijn, de prachtige openingstreffer. Even hiervoor is Watergras al ontsnapt aan een tegentreffer. Een Waddinxveense krullenbol weet voor open doel de bal over de lat te jagen. Sierd de Vos zou zich afvragen: “Heeft ie de dozen nog om zijn schoen zitten, Jeroen?!” Als Ricardo op aangeven van Boris 0-2 maakt is duidelijk dat er voor Watergras vanavond wel degelijk een overwinning mogelijk is. Een afstandsschot zorgt echter wel voor 1-2. Hierna fluit Slakic voor de rust. De leidsman is weer afgekoeld na een hevige woordenwisseling met zijn Indonesische collega voor de wedstrijd. Uiteindelijk kent de oudste van het stel zijn plaats en neemt plaats achter de VAR-tafel.

Fakir en broodje

Watergras gaat nog een spannende tweede helft tegemoet, want de marge is maar één. Boris maakt aan alle onzekerheid voorlopig een eind als hij vanaf eigen helft opstoomt, twee man passeert en uit een onmogelijke hoek raak schiet. Je zou het bijna vergeten, maar ook Wessel keert vandaag terug na afwezigheid. Egel speelt een verdienstelijke partij. Samen met Bas is hij dé stok achter de groenwitte deur. Het lukt “Broodje” zelfs nog bijna te scoren. Hij verzilvert echter de assist van Pieter niet en ontsnapt aan een Jonge Juffrouw uitverkiezing. Deze zal Stoof namelijk in de slotfase van de wedstrijd met vlag en wimpel op zijn naam schrijven.

Ondertussen houdt aanvoerder Taco zijn doel in de tweede helft keurig schoon. Hij heeft eenmaal hulp van de paal en ook de betrouwbare verdediging helpt een handje. Uiteindelijk is het Wessel die de 1-4 nog op het bord schrijft. Ricardo noemt de treffer van Fakir een “FIFA-goaltje”: hij verschalkt de keeper in de korte hoek. Watergras speelt de wedstrijd vervolgens met galleryplay uit. Taco tovert nog een kunstje uit de hoge hoed en ook Rick laat de draaimolen op volle toeren zijn werk doen. Stoof lijkt op de valreep nog een treffer mee te pikken maar schuift een bal voor leeg doel voorlangs als Juf Els in haar hoogtijdagen op Basisschool de Regenboog. Belangrijkste is: de drie punten zijn binnen en Watergras is opgeklommen tot de virtuele koppositie in de competitietabel.

Doelpunten: Ricardo, Wessel, Boris en Pieter

Assists: Boris (2)

Gillette Spelers van de Week: Boris Bouman

Jonge Juffrouw van de Week: Stoof. Wist niet te scoren of een assist te geven en kreeg in de allerlaatste minuut een doelpunt op een presenteerblaadje aangereikt. De voorzet van Ricardo werd echter naast gepist door de lange spits.

Toeschouwers: 4

KLASSEMENTEN

Topscorers

Stephan (10), Ricardo (8), Simon (6), Boris (5), Lionel (3), Pieter (2) en Wessel

Assists

Lionel (7), Simon, Boris (2) en Stephan, Yordi en Ricardo

Gillette Speler van het Jaar

Simones Bouman, Boris Bouman, Tobi Redegeld, Pieter Grundeken en Ricardo van Loon, Stephan van de Bildt en Yordi van Lubeck (1)

Jonge Juffrouw van het Jaar

Lionel Binken, Stephan van de Bildt, Tobi Redegeld, Pieter Grundeken, Ricardo van Loon en Bas Koers (1)

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento