magento

Gelijkspel of verlies?

Toegevoegd op 2 december 2019 om 23:24 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter


Gelijkspel of verlies?

GOUDA – Met de opsteker tegen RVC in de benen treedt Watergras met volle moed aan tegen het Rotterdamse WIA 29. De groenwitten rekenen zich al rijk, want het betreft de mindere variant van Wakker In Alles dat in het donkere rechterrijtje van de competitietabel bivakkeert.

Taco heeft bij aankomst in de Mammoet een rood oor. Niet omdat hij zoveel geslapen heeft of gekrabt is door nieuwe aanwinst Frankie. Het is vanwege alle belletjes die hij voor invallers heeft moeten plegen vandaag. Rick is vanwege een burgerlijk werkuitje afwezig, Robin is nog (licht) geblesseerd en Bas is voor dit seizoen afgeschreven. Toch start Watergras de wedstrijd voortvarend en scoort al snel in de persoon van Stoof. Uiteraard is Pieter de aangever. Hierna is Daan dichtbij een treffer en ziet Chef een schot geblokt worden. In de eerste helft verricht Taco ook de nodige reddingen en onderschept Watergras veel ballen halverwege de eigen helft. Toch weet WIA twee maal te scoren. De thuisploeg heeft namelijk geen antwoord op de dubbelganger van Mark Spee die met zijn linkerpoot doeltreffend is. Hierna fluit de gedecideerde Kush voor de rust.

Sint Hubertus

Tijdens de rust drukt Taco zijn ploeggenoten op het hart één diepe man in de punt te houden en vooral met drie mensen te verdedigen. Dit lukt in de tweede helft maar moeizaam. Eerst weet Wessel op aangeven van Chef zijn ploeg nog hoop te geven. Hij scoort knap uit een moeilijke hoek en bekroont een sterke wedstrijd dus met een treffer. Hierna volgt een slechte fase van Watergras. De thuisploeg ontsnapt aan een penalty tegen maar krijgt twee tegengoals om de oren. Aan de andere kant verricht de WIA-doelman een paar sterke reddingen, al krijgt hij de ballen ook tegen zich aan geschoten. Onder leiding van Daan en Pieter proberen de groenwitten er een offensief uit te slepen.

Uiteindelijk heeft Watergras een gelukje nodig om weer aansluiting te vinden. Taco scoort voor de tweede week op rij vanaf zijn eigen doel en draagt zijn treffer op aan de gedekte kater Frenkie. Wessel weet via zijn tegenstander de 4-4 uit het vuur te slepen en de wedstrijd lijkt met een terechte remise te eindigen. De bezoekers weten echter op dramatische wijze nog te winnen. De WIA-spits draait naar zijn verkeerde been en schiet via Egel op fortuinlijke wijze de bal in de hoek: 4-5. Robin is vanaf de bank druk met zijn verhalen over Sint Hubertus en denkt op dat moment dat Watergras heeft gelijkgespeeld. De thuisploeg verspeelt echter dure punten en moet alle rendieren van stal halen om voor de Kerst in het linkerrijtje te blijven staan.

Doelpunten: Wessel (2), Tobi en Stephan

Assists Lionel en Pieter

Gillette Speler van de Week: Wessel Steenbergen

Jonge Juffrouw van de Week: Rick, die in Friesland een kookworkshop bijwoonde.

Toeschouwers: 4

KLASSEMENTEN

Topscorers

Stephan (22), Ricardo (18), Simon (6), Boris (6), Lionel en Wessel (5), Robin, Pieter (4), Tobi (2), Yordi en Bas

Assists

Lionel (15), Stephan (6), Wessel (5), Robin en Pieter (4), Ricardo (2), Simon, Boris (2), Yordi en Tobi

Gillette Speler van het Jaar

Stephan van de Bildt, Tobi Redegeld en Pieter Grundeken (4), Boris Bouman, Lionel Binken (2), Simones Bouman, Ricardo van Loon, Daan Veldhoen, Robin Mantel, Wessel Steenbergen en Yordi van Lubeck (1)

Jonge Juffrouw van het Jaar

Wessel Steenbergen (4), Ricardo van Loon (3), Bas Koers, Lionel Binken, Tobi Redegeld en Stephan van de Bildt, Robin Mantel (2), Pieter Grundeken, Leonard Cuca en de tegenstander.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento