Het kampioensverslag II

Toegevoegd op 30 mei 2022 om 23:16 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter
Het kampioensverslag II

GOUDA- In deel 2 van de groenwitte kampioenstrilogie: het treffen tussen Watergras en WIA 26. Na het titelfeestje van vorige week moeten de blikken bij de Gouwenaren weer op standje serieus. Er zijn dit seizoen immers nog zes punten te verdienen.

Zonder Boris, Dean en Pieter zien de groenwitten de bezoekers aftrappen. De Rotterdammers gaan goed van start, want nog in de eerste helft komen zij op 0-2. Hiervoor heeft Rick de bal tegen de keeper geschoten, Witte een paar speldenprikjes uitgedeeld en Tobi gepoogd wat assists te geven. Het is duidelijk dat de buit voor Watergras dit seizoen binnen is en WIA wél alles geeft. De thuisploeg scoort in de eerste helft dan ook niet.

Korte nacht

Na de korte pauze bekroont Bas zijn wedstrijd met een assist. Stoof draait langs een verdediger en schiet de bal in de korte hoek raak. Even later moét hij na een combinatie met de goed spelende Lionel ook zijn tweede maken, maar laat dit na. Chef raakt uit een vrije trap ook nog het houtwerk. Invaller Simon is wel doeltreffend. Vanaf de achterlijn trekt hij de bal op Maiconachtige wijze voor en scoort via de keeper. En ondanks zijn korte nacht kan Witte weer een assist op zijn naam schrijven.

In de slotfase laat Watergras vooral het scoren na. Dit tot frustratie van doelman To, die zelf met een paar boogballetjes nog loert op een gaatje in de Rotterdamse verdediging. De Wianen counteren naar 2-3 en 2-4 en voor de tweede keer dit seizoen lopen de Gouwenaren dus tegen een nederlaag aan. De feestwedstrijd van volgende week vrijdag in hal 1 moet alles goedmaken. Een surprise voor Simon, een bliksembezoekje van Witte en een Malibu'tje voor Chef. Het belooft een dolle avond te worden.

STATISTIEKEN

Doelpunten: Stephan en Simon

Assists: Bas en Robin

Webtify Speler van de Week: Lionel

Jonge Juffrouw van de Week: Pieter, die vanmorgen woelend en koortsachtig in het bed ontwaakte naast moeder de vrouw

Toeschouwers: 1

KLASSEMENTEN

Topscorers

Ricardo en Stephan (22), Lionel (20), Boris (13), Pieter (12), Simon (9), Robin (6), Wessel (4), Sebas (3), Daan (2) en Bernhard en eigen doelpunt (1)

Klassement Webtify Assistkoning

Lionel (25), Stephan (19), Pieter (16), Ricardo (12), Boris (9), Wessel (8), Robin (6),  Simon (5), Bas (2), Daan en Tobi (1)

Klassement Webtify Speler van het Jaar

Boris en Pieter (6), Lionel en Tobi (5), Ricardo, Robin, Simon en Wessel (3), Bas (2), Daan en Timo

De Juffrouw Slot Prijs

Robin (5), Lionel en Stephan (4), Bas (3) Daan, Pieter en Tobi (2), Ricardo en de scheidsrechter uit Bodegraven

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs