magento

Een bekende uitslag

Toegevoegd op 10 februari 2020 om 22:17 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter


Een bekende uitslag

GOUDA – Afgelopen vrijdag herrees Watergras uit een kist door na weken van kommer en kwel weer eens meer dan twee keer te scoren. Onder leiding van debutant Kush vertrok RS met de staart tussen de benen naar huis. Luttele uren en een orkaan later staat ASW 12 alweer bij Watergras op de stoep.

Vooraf gaat in de kleedkamer het beschuit met muisjes rond, want Witte is trotse vader geworden van Suze. Dean sleept daarnaast met meubels, daarom is Walter een welkome vervanger. Hij valt direct met de neus in de boter, want voor de wedstrijd mag hij zich voorstellen aan een G-pupil: “Hallo, ik ben Walter!” Watergras geeft in de eerste minuten van de wedstrijd niet haar beste visitekaartje af. Stoof gaat direct op de bips en achter hem ligt de 0-1 in het netje. Gelukkig herstellen de Gouwenaren zich hierna snel en maakt Han met een puntertje de 1-1. Chef is de aangever en hij ziet even later de mooiste combinatie van de avond voorbijkomen. Wessel, Walter en Stoof componeren samen de 2-1 en zo hebben de groenwitten de stijgende lijn te pakken. Niet veel later is het dankzij een solo van diezelfde spits zelfs 3-1. Watergras oogt stabiel, omdat Wessel erg sterk verdedigt. Hij onderschept bal na bal en roept diverse malen: “JUIST!” Dan weet je dat het goed zit. De thuisploeg gaat de rust in met een overtuigende voorsprong al moet Taco nog wel een belangrijke redding verrichten.

Return

Lionel is enthousiast tijdens de pauze en Han adviseert tijdens de thee vooral snel door te wisselen. De groenwitten gaan dus met een duidelijk plan de tweede helft in. De kersverse ondernemer Pieter laat zich van zijn sterkste kant zien en geeft de bal heerlijk breed op Rick: 4-1. Het is een wonder dat Han vanavond niet meer doelpunten achter zijn naam weet te zetten, maar het aluminium is de Waddinxveense keeper goedgezind.

Watergras speelt de wedstrijd verder professioneel uit. Het laat geen steken meer vallen en creëert veel kansen. Er is nog wel een kritische noot van Hans die aangeeft dat het met de conditie van Egel niet best gesteld is. Buiten dat is Wessel Gillette Speler van de Wedstrijd. Naast een bal langs de paal van Chef, een gekraakt schot van Pieter en een mislukt afstandsschot van Wallie verloopt de slotfase verder rustig. Een prima overwinning van Watergras. Speciaal voor Taco vermelden we nog even dat de return precies dezelfde uitslag kent als de heenwedstrijd: 4-1. De Gouwenaren gaan de grillige weken (er zijn hier en daar wat vrije dagen in het programma te vinden) met vertrouwen tegemoet. Tot volgende week!

Doelpunten: Ricardo (2) en Stoof (2)

Assists: Walter, Pieter en Lionel

Gillette Spelers van de Week: Walter en Wessel

Jonge Juffrouw van de Week: Iedereen was echt heel goed

Toeschouwers: 16 (geen typefout)

KLASSEMENTEN

Topscorers

Stephan (26), Ricardo (23), Lionel (10), Pieter (9), Robin en Boris (8), Simon en Wessel (6), Tobi (2), Leo, Yordi en Bas

Assists

Lionel (18), Pieter (10), Stephan (8), Ricardo (6), Robin en Wessel (5), Simon, Tobi, Boris (2), Walter en Yordi.

Gillette Speler van het Jaar

Tobi Redegeld en Pieter Grundeken (6), Stephan van de Bildt (4), Lionel Binken en Robin Mantel (3), Wessel Steenbergen, Boris Bouman (2), Simones Bouman, Ricardo van Loon, Daan Veldhoen, Leonard Cuca, Robin Mantel, Walter Bokern en Yordi van Lubeck (1)

Jonge Juffrouw van het Jaar

Ricardo van Loon (6), Wessel Steenbergen en Robin Mantel (5), Pieter Grundeken, Stephan van de Bildt (3), Bas Koers, Lionel Binken en Tobi Redegeld (2), Leonard Cuca en de tegenstander.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento