Het kampioensverslag

Toegevoegd op 23 mei 2022 om 23:39 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter
Het kampioensverslag

GOUDA – Dertien jaar na de allereerste wedstrijd van Watergras lijkt het moment eindelijk daar te komen. Een heel seizoen was het woord verboden, maar na een nieuwe misstap van Rohda durfde zelfs het bestuur kleur te bekennen. De groenwitten worden kampioen.

De verrassingsact van de avond is Dean, die à la Robben en Bijlow supersnel terug is van een blessure. Daarnaast is werkelijk iedereen van de partij. Wessel, Leonard en Simon in clubkostuum en de overige spelers in het donkergroen. Zoals vaker dit seizoen laat Pieter zich in de openingsfase gelden. Hij maakt dan ook, met behulp van de tegenstander, de openingstreffer. Kampioenswedstrijden kenmerken zich door pap in de benen, stroperig spel en missers. Stoof weet, zoals wel vaker de laatste weken, een assist van Chef niet tot goal te promoveren. Boris mist bijna op de doellijn en Witte schiet naast. Het wordt zelfs nog heel even spannend als RVC 3 gelijk maakt. Volgens ingewijden ziet Chef er bij de tegentreffer uit als een dronken schaatser in de Uithof. 

Kratje

Gelukkig stelt Lionel na rust orde op zaken door zelf de 2-1 te maken. Pieter is de aangever en lijkt in 1 rechte lijn op de Webtify Speler van het Jaar bokaal af te gaan. Uitblinker van de avond is ook zeker de RVC-keeper die knappe reddingen verricht. Gesterkt door het overhandigde kratje (Watergras bedankte RVC 2 voor de overwinning op Rohda, red.) lijkt de doelwachter plots in de bloei van zijn leven. Alsnog weet Watergras te scoren. Ricardo maakt na een knappe kapbeweging 3-1. Volkomen terecht bezit hij hiermee de topscorerspositie, een goede afspiegeling van dit seizoen. 

In de slotfase is Bas nog dichtbij zijn eerste goal dit seizoen, maar op miraculeuze wijze wordt de bal gekeerd op de doellijn. Boris, die een sterke wedstrijd speelt, kan zijn ogen niet geloven. In de allerlaatste seconden is er nog een kans voor Daan. Op aangeven van Tobi hakt hij de bal vlak langs de paal. Even hiervoor heeft Daan al een daverend applaus gehad, omdat hij na dit seizoen stopt met zaalvoetbal. Na het laatste fluitsignaal barst het kampioensfeest los. Er is confetti, champagne en een bruine fruitschaal van het bestuur. 2022 bleek hét jaar voor Watergras en de groenwitten zijn nog lang niet uitgefeest.

Volgens de traditie zwaaien we een vertrekkende speler altijd uit met een top 5 aan hoogtepunten. Hier is de top 5 van Daan Veldhoen:

Dean zwaaide vanavond af met het langste applaus dat ooit klonk in de Mammoet. Bijna scoorde Daan nog met zijn handelsmerk: een hakjeDaan nam enkele jaren geleden het rugnummer 8 aan: "Dat is van Dirk Kuyt..."Hij vergat ooit zijn shirt en speelde een wedstrijd in zijn pyjamaAl in het eerste jaar kampte Dean met knieproblemen. In Reeuwijk werd hij zelfs opgepikt met een privé-ambulance waarna Watergras de wedstrijd staakte om op ziekenbezoek te gaan in GoudaDe snelle corners met jeugdvriend Stoof waren jarenlang een geheim wapen. Dit ging ook vaak genoeg mis.

STATISTIEKEN

Doelpunten: Lionel, Ricardo en Pieter

Assists: Pieter (2)

Webtify Spelers van de Week: Boris en Daan

Jonge Juffrouw van de Week: Lionel, die bij de enige tegengoal van de avond niet vrijuit ging 

Toeschouwers: 9

KLASSEMENTEN

Topscorers

Ricardo (22), Stephan (21), Lionel (20), Boris (13), Pieter (12), Simon (8), Robin (6), Wessel (4), Sebas (3), Daan (2) en Bernhard en eigen doelpunt (1)

Klassement Webtify Assistkoning

Lionel (25), Stephan (19), Pieter (16), Ricardo (12), Boris (9), Wessel (8), Robin en Simon (5), Bas, Daan en Tobi (1)

Klassement Webtify Speler van het Jaar

Boris en Pieter (6), Tobi (5), Lionel (4), Ricardo, Robin, Simon en Wessel (3), Bas (2), Daan en Timo

De Juffrouw Slot Prijs

Robin (5), Lionel en Stephan (4), Bas (3) Daan en Tobi (2), Pieter, Ricardo en de scheidsrechter uit Bodegraven

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs