Het geheim van de kappersschaar

Toegevoegd op 11 april 2022 om 21:36 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter
Het geheim van de kappersschaar

GOUDA – Voor het eerst dit seizoen mag Watergras in hal 2 aantreden voor de vaderlandse competitie. Eerder dit seizoen wonnen de Gouwenaren met enige moeite van RVC 2. De mannen uit Reeuwijk zijn nu, met een uitgedunde selectie, opnieuw de tegenstander

Met een volle bank en een nieuw Moordrechts gezicht op de tribune (gelukkig maakt hij niet al te veel geluid) beginnen de groenwitten aan een nieuwe horde. Mooi is dat de jarige Ricardo vandaag de score opent na een prima pass van Chef. Aan de overzijde is To er niet gerust op, met passjes door het midden en Daan die geblesseerd raakt. Gelukkig is de verzorging snel ter plaatse. RVC speelt vandaag met een smalle selectie maar ook Watergras is pas na tien minuten compleet. Witte moest noodgedwongen een bootje later nemen vanaf Texel en ook nog op zoek naar zijn wedstrijdtenue. Het weerhoudt hem niet een puike wedstrijd te spelen en een assist te geven op Boris: 2-0. De schilder kan gebeld worden als Lionel voor de 3-0 tekent door attent bij de tweede paal (in twee instanties) binnen te tikken. Bas staat achterin zijn mannetje maar is ook voorin waardevol. Hij levert een assist af op Stoof, die meteen ook solliciteert naar een optreden in Ahoy. Hij slaat de tegenstander in het voorbijgaan per ongeluk tegen het voorhoofd. De 4-0 is ook een beetje te danken aan de kapper, want beide spelers zijn afgelopen week gekortwiekt en dat werpt de vruchten af. Vlak voor rust verdwijnt er nog een zondagsschot achter To. 

Doellijn

Na rust blinkt de RVC-doelman uit met een paar mooie reddingen. Toch lukt het Witte zijn optreden op te luisteren met een treffer. Chef is de aangever. Pieter is ook dichtbij een goal, maar raakt het aluminium. Hij is wel aangever bij de laatste Watergrasgoal van de avond. Stoof legt de bal in de lange hoek.

De slotfase is voor RVC. Eerst weet Rick een vrije trap nog van de doellijn te halen. Toch kunnen de Gouwenaren niet voorkomen dat de bezoekers 6-2 maken. Een dekkingsfoutje van Stoof leidt de 6-3 in. De groenwitten mogen van geluk spreken dat een zaalvoetbalwedstrijd maar 50 minuten duurt, want de Reeuwijkers komen zelfs nog op 6-4. Een enigszins geflatteerde uitslag, want Watergras was vanavond duidelijk de betere. Alle ogen zijn nu gericht op eind april en begin mei. In die periode wordt het kaf van koren gescheiden tegen de opponenten WIA 26 en Watergras 8. 

STATISTIEKEN

Doelpunten: Stephan (2), Boris, Lionel, Ricardo en Robin

Assists: Lionel (2), Bas, Pieter, Robin en Stephan

Webtify Spelers van de Week: Bas en Robin

Jonge Juffrouw van de Week: Robin, die een bootje later van Texel nam en vervolgens met foutieve kleding in de zaal aankwam

Toeschouwers: 3 (1 supporter maakte geluid voor 2 en dat was niet Hans)

KLASSEMENTEN

Topscorers

Stephan (21), Ricardo (19), Lionel (16), Boris (12), Pieter (11), Robin en Simon (6), Wessel (4), Daan (2) en Bernhard en eigen doelpunt (1)

Klassement Webtify Assistkoning

Lionel (22), Stephan (17), Pieter (13), Ricardo (11), Boris (9), Wessel (8), Robin (5), Simon (2), Bas, Daan en Tobi (1)

Klassement Webtify Speler van het Jaar

Pieter (6), Boris (5), Tobi (4), Ricardo, Robin en Wessel (3), Bas, Lionel en Simon (2) en Timo

De Juffrouw Slot Prijs

Robin (5), Stephan (3), Daan en Lionel en Tobi (2), Pieter, Ricardo, de scheidsrechter uit Bodegraven en Bas

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs