Beginnen met de barrage

Toegevoegd op 3 september 2019 om 00:15 door Stephan Van de Bildt
Whatsapp Facebook Twitter


Beginnen met de barrage

GOUDA – Op het favoriete Spaanse tijdstip van 22:00 gaat het seizoen 19/20 dan eindelijk van start. RVC 1 uit Reeuwijk is de eerste horde voor Watergras. De Gouwenaren hopen wat bonuswedstrijden in het vaderlandse bekertoernooi te bemachtigen.

Robin (gepakt en gezakt) en Daan (de mouwen opstropende) ontbreken in de eerste officiële wedstrijdselectie van dit bekerseizoen. Simonis wordt echter als een verloren zoon onthaald, want hij maakt eindelijk weer eens wat minuten in de zaal. Hij ziet, nadat de vertrouwde fluit van Leo heeft geklonken, dat Watergras op voorsprong komt. Ricardo schiet uit de draai tegen beide palen, maar de bal rolt uiteindelijk ook tegen het net. Han is weer helemaal terug na zijn operatie en maakt meteen ook zijn rentree op het scorebord. In de eerste helft wordt ook Bas langs de lijn gelanceerd, zet Chef de lijnen uit en verricht Taco een paar knappe reddingen. Pieter zorgt vervolgens op aangeven van Stoof voor de 2-0. Case is zo fit als een jonge god en laat zich dit seizoen voorlopig van zijn beste kant zien. Ook Egel is dichtbij een treffer, maar hij schiet in het zijnet.

Klutsbal

Na de duopresentatie van Chef en Tobi tijdens de rust, breken even spannende minuten aan voor Watergras. Want, wellicht een open deur, maar een wedstrijd win je vaak in de eerste vijftien minuten ná de rust. Het is echter Reeuwijk dat doel treft en Watergras moet de mouwen nog eens fors opstropen. Zowel Watergras als RVC verspeelt balbezit door passes door het midden, maar Stoof profiteert hier het meest van halverwege de tweede helft. Hij pikt de bal rond de middellijn op, duwt het gaspedaal even in en schiet vlak langs de goede paal in de hoek raak. RVC trapt hierna af en revancheert zich direct. Een klutsbal valt tussen Bas en Stoof in, verdwijnt voor de voeten van de bezoekers en leidt tot de 3-2

Opnieuw dus spanning en sensatie voor Watergras. Egel waagt opnieuw een poging uit een moeilijke hoek, Rick ziet zijn inzet van de lijn gehaald worden en Simonis stoomt nog eens succesvol op. Uiteindelijk geeft de invaller de beslissende voorzet en schiet Ricardo gretig binnen. Watergras boekt de eerste zege van dit jaar en kijkt tevreden terug op de ontmoeting met RVC. Dat belooft wat voor het restant van dit seizoen.

Doelpunten: Ricardo (2), Pieter en Stephan

Assists: Simonis (2) en Stoof

Gillette Speler van de Week: Ricardo van Loon

Jonge Juffrouw van de Week: Bas, gaf een breedtepas door het midden die Pieter een hoge bloeddruk bezorgde.

Toeschouwers: 1

KLASSEMENTEN

Topscorers

Ricardo (2), Pieter en Stephan (1)

Assists

Simon (2) en Stephan

Gillette Speler van het Jaar

Pieter Grundeken en Ricardo van Loon (1)

Jonge Juffrouw van het Jaar

Tobi Redegeld en Bas Koers (1)

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs